Θέμα: Οφτό Κρήτης

Δημιουργίες : Στέλιος

Υλικά: 
  • 2-3 κιλά αρνί (πλευρά και σπάλα)
  • 1 lt κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι ψιλό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό

Έκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε ελαφριά το κρασί και το αναμιγνύουμε με το αλάτι.
  • Βάζουμε το αρνί μέσα σε ένα ταψί και το πλένουμε με το μείγμα του κρασιού. Με ένα μαχαιράκι κάνουμε κάτω από την κλείδωση μια χαρακιά και βάζουμε λίγο χοντρό αλάτι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  • Απλώνουμε το κρέας πάνω στη σχάρα του φούρνου και ένα ταψί με νερό κάτω από την σχάρα ώστε όταν πέφτει το λίπος από το κρέας να μην καίγεται. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200οC.
  • Μετά τα 20 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 1/2 ώρα περίπου.
  • Στη διάρκεια του ψησίματος με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με το μείγμα του κρασιού.
  • Σερβίρετε το κρέας αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.