Θέμα: Σκαλτσούνια

Δημιουργίες : Στέλιος

Υλικά
Για την ζύμη

800 γρ αλεύρι μαλακό
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1κούπα νερό
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 πρέζες σόδα

Για την γέμιση
1,100 γρ ανάλατη μυζήθρα η ανθότυρο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 αυγό
1κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο
2 βανίλιες

Για την επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο
κανέλα

Οδηγίες
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα και να είναι ελαστική. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα ετοιμάζουμε και την γέμιση .Την αφήνουμε και αυτή να ξεκουραστεί λίγο και να “γεμίσει” με τα αρωματικά της.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5- 6 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο.Όχι πολύ λεπτό.
Με την βοήθεια μια κουπ η ενός φλυτζανιού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια το φύλλο..
Σε κάθε κομμάτι βάζουμε μια κουταλάκι γέμιση και το κλείνω σχηματίζοντας λυχναράκι.

Τοποθετούμε τα λυχναράκια μας,σε ταψί λαδωμένο.Από πάνω τα αλείφουμε με την βοήθεια πινέλου με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.